Ganduri de weekend despre Scorpion

Desi Nodurile Lunare se muta pe axa Taur – Scorpion abia in Ianuarie 2022, temele lui deja se simt de ceva timp si mai ales dupa ultima Eclipsa.

Discutam ieri cu o prietena care trece printr-o vindecare foarte puternica si adanca ce i-a adus la suprafata evenimente si trairi atat din alte vieti, cat si din momentul conceperii ei si din viata intrauterina si ne gandeam cate lucruri ascunse, intense si dureroase ies acum la suprafata (atat din psihicul personal, cat si din cel colectiv) si isi cer drepturile la vindecare!

Partea intunecata, groapa de depravare umana, cruzimea, tortura, violenta si crima, perversiunea sexuala, dominare si supunere, coruptie, sadism si masochism. Toate par regiuni dincolo de granitele sigure ale civilizatiei, aflate pe teritoriul interzisului si al tabuului.

Ma uitam la peisajul social acum in care fierb multe teme legate de sex, abuz, control, putere si alte condimente scorpionice. Ies la lumina acum si mai multe din abuzurile pe care femeile le-au trait si inca le traiesc, despre violenta domestica, abuz sexual (a fost de curand Ziua internationala impotriva violentei de gen), educatia sexuala inexistenta in Romania, mult dezbatutul avort care e la ordinea zilei si la noi si care miroase a Polonia, puterea de decizie asupra propiului corp, indemnul la violenta a unui actor si scriitor roman ce a dus la retragerea cartilor sale din librarii (e bine ca incepem sa vedem si rezultate!), scandaluri internationale legate de abuzul sexual al elitelor asupra copiilor (vezi cazul Ghislaine Maxwell)… Chiar si colega Crina de la Vocea Astrelor are o postare personala pe care va invit sa o cititi.

In Scorpion apare constant negarea si proiectia, iar ele in psihoterapie intra la categoria mecanisme de aparare pe care noi oamenii le folosim pentru a ne proteja de amenintarile interioare, negarea fiind clasificata ca aparare primara, iar proiectia ca forma secundara, atunci cand ceva ce ne ameninta si e prea greu de recunoscut, iar apoi apare in viata noastra ca ceva din exterior.

Spre deosebire de majoritatea speciilor de animale, care accepta realitatea exact asa cum este ea, noi, oamenii, suntem capabili sa negam literalmente orice – ganduri, sentimente, atitudini, credinte, actiuni, fapte etc.

Valoarea si puterea Scorpionului utilizata corect si pozitiv vine insa din sensibilitatea la aceasta parte intunecata a vietii si a laturii umane. Scorpionul e constient ca noi continem in psihicul nostru intregul panteon al potentialului uman, de la iubire profunda si respect pentru demnitate pana la depravare totala.

Cu totii putem fii monstrii, caci continem in noi potentialul acesta. Aceasta presupunere face parte din experienta de baza a Scorpionului. Cum facem insa nu devenim asa? Sa nu lasam aceste parti din noi sa preia controlul si sa se manifeste la polaritati atat de negative? Cum gasim drumul spre partile noastre luminoase si mai putin spre cele intunecate? E important sa vedem in fiecare om acest potential de bun si rau, de yin si yang, care danseaza impreuna in noi si ca totul nu e alb sau negru, ci ca putem avea si nuante de gri.

Transformarea nu e un proces frumos, bland, presarat cu floricele, iar schimbarea profunda nu e niciodata usoara, de aceea spuneam si in articolul despre Nodurile Lunare ca mai intai o sa vedem o accentuare a Scorpionului pentru a vedea gunoiul de sub pres, ce e putrezit, ce trebuie sa moara.

Nu vreau sa va trimit in zone intunecate cu aceste informatii, voiam doar sa subliniez ca e o perioada in care iese molozul si nu il mai putem ignora, e timpul sa il scoatem la lumina, sa il constientizam, sa ne ocupam de el si sa il curatam temeinic pentru a ne elibera! Avem contact acum cu cele mai intunecate aspecte din psihicul uman si ne putem confrunta cu cele mai mari frici ale noastre prin diverse intamplari ce apar acum in viata noastra si care (in functie de fiecare) pot lua diverse forme. Afara e vopsit gardul, dar se pare ca leopardul tocmai l-a rupt si a iesit!

Citeste si: Analiza Nodurilor Lunare pe axa Taur – Scorpion

One thought on “Ganduri de weekend despre Scorpion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.