Venus in Scorpion 11 Septembrie – 7 Octombrie 2021: un catharsis relational

Pe 11 Septembrie 2021, Venus intra in zodia intensa si pasionala a Scorpionului si devine o zeita neinfricata. Intrarea ei nu e banala, caci are si Luna in Scorpion alaturi. Mai mult, si conasul Marte intra pe 15 Septembrie in teritoriul relational al Balantei, Soarele il urmeaza pe 22, iar Mercur deja se afla aici si va retrograda aici incepand cu 27 Septembrie. In concluzie, o perioada aglomerata in arena relationala si sociala. Si daca peisajul nu era destul de condimentat, adaug si faptul ca Venus va face la un moment dat si o opozitie cu Uranus din Taur (pe 23 Septembrie).

Se spune despre Venus in Scorpion ca nu este o pozitie in care se simte bine (si nici Marte in Balanta), insa eu sunt de parere ca orice semn, planeta sau aspect poate fi privit din mai multe puncte de vedere.

Fiecare are o polaritate negativa si una pozitiva, depinde pe care vrei sa o vezi si sa o folosesti. De aceea avem preconceptii gresite despre anumite zodii, poate persoanele pe care le-ai cunoscut nu au ales sa manifeste cele mai bune caracteristici ale zodiei. Daca adaugam in ecuatie Scorpionul… o sa vezi multe fete speriate cand aud de aceasta zodie. Parerile sunt foarte impartite pentru ca Scorpionul este o zodie a extremelor, ori e alba, ori e neagra, ori la bal, ori la spital.

La polul negativ, o Venus in Scorpion poate sa fie geloasa, posesiva, mereu in cautare de drame care sa adauge o doza de intensitate si pasiune relatiei, cu o mare dorinta de control si putere asupra partenerilor, ascunsa, secretoasa si manipulativa.

La polul pozitiv, putem avea o Venus plina de mister, cu o aura magnetica, o persoana adanca care are nevoie de relatii pline de sens, bazate pe o fundatie puternica, care se cunoaste extrem de bine pe sine (dar si partenerul), care vede prin tine, e un detector de minciuni, un fin psiholog relational, o persoana care stie ce inseamna intimitatea in cuplu, isi stie fricile sau doreste sa le gaseasca, sa le vindece si sa le transforme si care mai este si experta in sex tantric sau ridicarea energiei Kundalini.

Ei bine, acelasi lucru se intampla si cu un tranzit. Poti sa te folosesti de aspectele pozitive alea planetei, sa te urci pe cai si sa te apuci de treaba, sa gestionezi evenimentele ce pot aparea cu intelepciune sau… te poti lasa folosit de energia negativa a planetei sau a tranzitului.

As vrea sa subliniez ca scopul primordial al Scorpionului este sa facem subconstientul constient, sa ne sondam interiorul, sa gasim frici, pattern-uri si demoni pe care sa ii transformam si vindecam. Sa gasim lucrurile ascunse.

Vindecare relationala

O Venus geloasa si posesiva ascunde o frica de respingere, o stima de sine mai slaba, poate o credinta ca nu e destul de frumoasa sau valoroasa, ca nu merita iubirea partenerului si atunci trebuie sa verifice singura daca nu cumva el ascunde ceva, daca nu cumva o inseala sau urmeaza fie abandonata sau tradata. Toate ne intorc la carcateristica primordiala a planetei Venus: stima de sine. E un moment bun sa descoperi unde se afla acul barometrului pentru tine? Cat te valorezi? Cat te respecti? Cat crezi ca meriti? Exista pattern-uri care se tot repeta in relatii? Ce vor sa iti arate ele? De unde pornesc? Cum le poti vindeca? Cum poti transforma o relatie?

Se mai spune despre Venus in Scorpion ca doreste sa controleze, sa manipuleze si sa aiba mereu puterea intr-o relatie. Toate aceste lucruri ascund o frica de pierdere a controlului, a puterii sau a libertatii. E o minciuna sa crezi ca poti controla in totalitate o relatie sau viata in sine, ca sa nu mai spun ca asta aduce nefericire, obsesie, opreste curgerea si este un mare consum de energie. Cand vrei sa controlezi ceva, o faci in functie de credintele pe care le ai sau trairile pe care le-ai avut pana in acel moment. Nu vrei sa te deschizi total in fata unei relatii de teama sa nu fii ranit… pentru ca poate asta s-a intamplat ultima oara cand ai facut acest lucru, insa blocand cu totul acest lucru s-ar putea sa pierzi si ocazia ca de data aceasta lucrurile sa se intample diferit, mai bine, mai frumos. Vrei sa controlezi un partener pentru ca fostul te-a inselat. De ce acesta nu poate sa fie diferit? Nu vrei sa pasesti intr-o relatie pentru ca ultima ti-a furat independenta? Ce te face sa crezi ca nu poate exista o relatie in care fiecare isi primeste si doza de independenta? (Hellooo opozitia cu Uranus) Nu ai o relatie? Nu ai o relatie implinita? Ce frici subconstiente blocheaza acest lucru? Ce tipare, ganduri, asteptari folosite pana in prezent nu iti aduc beneficii?

Umbra e o poveste, o credinta pe care o avem despre ceva bazata pe pe ceva ce s-a intamplat, ceva ce am trait si care ne declanseaza din nou si din nou un trigger emotional.

Venus in Scorpion coboara in adancuri si intuneric si ne poate ajuta sa transformam felul in care relationam, scoate la lumina pasiuni (pentru oameni, lucruri, activitati), emotii intense (frici relationale, tipare subconstiente, tendinte de gelozie, control, jocuri de putere), lucruri ascunse, interzise, tabu. E important (mai ales acum si mai ales in relatii) sa dobandim o maturitate emotionala, o sinceritate si o vulnerabilitate prin care sa ne observam si sa ne digeram emotiile.

Venus in Scorpion cauta relatii adanci si o conexiune autentica, nu ii plac cele superficiale care nu ii activeaza inima, are nevoie de adancime, intimitate si pasiune, iar atunci cand ele nu indeplinesc aceste nevoi poate sa le arda cu usurinta sau sa le ajute sa se transforme si sa renasca.

Aceasta perioada poate aduce crize emotionale si relationale, caci Venus in Scorpion devine cam extremista, simte intens, iubeste drama si adrenalina. Insa desi ii este teama si nu vrea sa admita, ea are nevoie de vulnerabilitate, de a lasa sufletul dezbracat de orice teama, masca sau zid, astfel incat sa nu mai ramana nimic intre ea si adevarul propriu si intre ea si partener.

Cand vine vorba de subiecte dureroase, de a apasa pe rani, de durere, de parti ascunse si neiubite din noi, de rusine, de vinovatie, de scheleti, demoni si ce e mai urat si mai “murdar” din noi, Scorpionul e maestru si asta poate face Venus in urmatoarea perioada in relatiile noastre.

Fiti atenti ce rani sunt atinse in urmatoarea perioada, mai ales in relatii, si puteti vedea mai clar ce “murdarie” iese la lumina pentru a fi curatata, iar daca va treziti pe un “camp de razboi”, nu uitati sa va puneti in bocancii adversarului si sa aveti la voi “pusca” cu empatie, vulnerabilitate si iubire!

Cum spune foarte bine amicul Steven Forrest, scopul evolutiv a lui Venus in Scorpion este sa formeze relatii care ne ajuta sa dezvoltam abilitatea de a fi adanci, umani, “dezbracati” impreuna, de a crea un spatiu lipsit de judecata in care are loc catharsis atat in noi, cat si in partener. Dorinta Sufletului este sa experimenteze onestitatea radicala si sa isi restabileasca abilitatea de a avea incredere (chiar si dupa deceptii si minciuni).

Revin cu un articol pe larg despre opozitia Venus in Scorpion – Uranus in Taur care va avea loc intr-un cadru astral special si care face parte dintr-o serie ce s-a declansat in 2018, de cand Uranus a intrat in Taur, momentul cand am inceput o resetare relationala si sociala (2018 a fost un an cu alinieri speciale ce ne-au ajutat sa incepem sa invatam sa relationam intr-un mod sanatos, a fost un an de vibratie 2 care vorbeste despre parteneriate si felul in care colaboram).

Sursa imagine: Colaj Astro Alchimista

2 thoughts on “Venus in Scorpion 11 Septembrie – 7 Octombrie 2021: un catharsis relational

  1. Pingback: Marte in Balanta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.