Frumusete in functie de ritmurile Lunii

Viata noastra se intampla in multe cicluri, sezoniere prin anotimpuri, hormonale, cosmice (ciclul lui Saturn de exemplu) si lunare.

Daca schimbarile ciclurilor anotimpurilor in decursul unui an sunt bazate pe miscarea Soarelui, cele lunare (dupa cum frumos sugereaza si termenul) au la baza miscarea Lunii.

Oamenii s-au ghidat dupa ciclurile cosmice din vechi timpuri, iar Luna a fost folosita ca simbol de fertilitate si crestere (mai ales in agricultura) din antichitate. Anticii considerau Luna cea mai importanta planeta si pentru sanatate si bunastare fizica, fiind cea mai aproape de Pamant, energia ei se impleteste cel mai bine cu planul nostru fizic. Inca sunt zone unde fermierii onoreaza si tin cont de fazele Lunii atunci cand planteaza, chiar si pescarii tin cont de cum sunt influentate valurile si pestii de sensibilul astru.

Eu tin cont de aceste cicluri mai ales pentru proceduri ce tin de frumusete, mai exact, de cativa ani tin cont de pozitia Lunii mai ales cand ma tund. Va las mai jos cateva informatii ce va pot ajuta in acest sens:

In primul rand, cele mai benefic moment pentru aceste proceduri este mai ales cand este Luna in crestere, cand energia este si ea mai fertila, adica de la Luna Noua la Luna Plina. Va las calendarul pentru acest an cu fazele Lunii:

Cand LUNA este in crestere si in:

• 🦁Leu – sunt cele mai potrivite zile pentru tuns (coama Leului este simbol pentru abundenta capilara, parul creste mai repede si mai des).

• 🐃Taur – sunt si ele zile bune pentru par si tratamente pentru fata.

• 🎭 Gemeni – sunt cele mai potrivite zile pentru masaj (semnul este vestit pentru abilitatile la nivelul mainilor).

• 🐐Capricorn – sunt cele mai potrivite zile pentru ingrijirea unghiilor si pielii.

• 🐡Pesti – zilele cu Luna in Pesti nu sunt indicate pentru spalarea, tunderea parului sau pedichiura, la fel zilele cu 🦀Luna in Rac nu sunt indicate pentru spalat/tuns par.

• 🐏Berbec – zilele cu Luna in Berbec nu sunt indicate pentru tunderea parului.

• 🧖🏼‍♀️Fecioara – sunt cele mai potrivite zile pentru vopsit, tuns si abdomene (sau fitness).

• 🦂Scorpion – sunt cele mai potrivite zile pentru bai de sezut (sau alte tratamente pentru organele genitale).

• Zilele cu Luna in Rac, Scorpion sau Pesti sunt cele mai potrivite pentru fertilitate.

Luna in descrestere: cand luna are energia in scadere si totul creste mai incet, este cea mai indicata perioada pentru epilat, pensat si alte proceduri legate de indepartarea parului (ideal si daca vrei sa te tunzi si sa creasca parul mai greu). Cand Luna este in 🐃Taur sau 🐐Capricorn in scadere, e un moment bun pentru tratamente faciale, mai ales sa zic extractii/pori.

Ca regula generala tot ce e pe Luna in crestere e asimilat mai bine in corp, tot ce e pe luna in descrestere este mai usor de scos din corp (detoxifiere).

Daca tineti cont de aceste lucruri, toate procedurile vor avea un succes mai mare, vor fi mai bine primite de corp. Ultima oara m-am tuns singura (🙈 deh, pandemie) pe Luna in crestere in Leu si m-am vopsit a2a zi pe Luna in Fecioara si totul a iesit pe placul meu. 😬

Mai adanc de atat nu ma bag, ca nu e domeniul meu, insa daca faceti research in astrologia medicala puteti sa gasiti multe informatii.

Sursa imagine: Colaj AstroAlchimista

One thought on “Frumusete in functie de ritmurile Lunii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.