Meditatii pentru alchimizare

As vrea sa impartasesc cu voi trei meditatii pe care le-am descoperit in ultima perioada si care se potrivesc foarte bine cu ce avem de facut acum, in acest sezon de transformare, vindecare si alchimizare. Toate fac parte dintr-o serie ce indeamna sa ne integram umbrele pentru a vedea darurile din ele si pentru a evolua in ceea ce ne este menit sa fim, in cel mai mare potential al nostru.

Ne dezonoram de fiecare data cand nu acceptam felul in care ne simtim si ne purtam. Dezonoare se afla adanc in noi. Toate emotiile noastre sunt o calatorie, chiar si suferinta e o calatorie si trebuie sa o onoram. Umbrele sunt niste victime, daca nu ne oprim sa ne uitam la ele, cum am putea sa vedem durerea? Trebuie sa ne dam seama de ele, sa le privim, sa devenim raspunzatori pentru sentimentele si comportamentul nostru, pentru gandurile noastre. Si sa avem curajul sa le eliberam, e un proces de constienta de sine, de CONTEMPLARE.

E nevoie sa ne acceptam umbrele, sa invatam ca suntem responsabili pentru propria stare, sa nu mai cautam motive in afara si in cealalti oameni. Sa ne simtim confortabil sa fim incofortabili si vulnerabili. Nu suntem perfecti, facem greseli si nici nu trebuie sa fim perfecti.

Ranile cer tot timpul atentia noastra, trebuie doar sa le vedem, sa le bagam in seama, sa fin onesti. Toate ne vorbesc despre emotii si despre SUFLET. Sufletul este esenta, e rafinarea emotiilor. Cand traiesti din suflet viata devine usoara, dar are un inteles adanc. Nu te lasi doborat de provocari, infloresti pe masura ce ai trecut peste ele, te testezi si te rafinezi incontinuu.

Cand inveti sa nu te mai judeci pe tine, nu ii mai judeci nici pe ceilalati, invatam sa fim atenti, fara sa ne fie frica, sa fim calzi, fara sa dominam, si sa fim sinceri, fara sa fim cruzi.

E o transformare care ne rafineaza pentru ca ne onoram in primul rand pe noi. E un nou mod in care sa ne infruntam umbrele si greselile, o facem intr-un mod deschis. Un dar se afla in fiecare urmbra a noastra, o bucatica de aur care are nevoie de maturizare spre intelepciune. E transcenderea suferintei. E contemplarea si intelegerea ei, e o calatorie plina de gratie prin viata.

Ilustratie: Mario Sanchez Nevado

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.