Marte in Balanta 23 Octombrie – 9 Decembrie 2017

De ieri Marte se afla in Balanta si va ramane aici pana pe 9 Decembrie. Marte reprezinta modul in care actionam, curajul, initiativa, indrazneala, dar si pasiunea si sexualitatea.

Ce inseamna energia martiana?

Marte activeaza in noi puterea personala, motivatia de a actiona in conformitate cu dorintele si alegerile noastre, pasiunea si energia sexuala. El este responsabil de instinctele noastre de baza: cel de supravietuire, sexual, dar si furia. Marte doreste de regula sa faca totul cu pasiune, cu bucurie, iar daca ar fi dupa el, viata ar fi o continua aventura.

Marte vrea mereu ceva, de la viata, de la partener, de la relatie, de la societate, insa energia lui ne serveste doar noua, si desi poate parea egoist, caci se gandeste mai mult la nevoile lui, el este energia care ne face sa aparam ceea ce suntem si ce valoram, sa ne definim si ne separam de ceilalti. Fara el, am fi blocati si nu am avea puterea de a actiona si merge mai departe.

Marte in Balanta

Ei bine, lui Marte nu prea ii place in Balanta, pentru ca acum modul sau de a actiona trebuie sa tina cont si de un partener (de cuplu, de munca etc.). El are nevoie de spatiu de desfasurare intr-o relatie, iar energia devine temperata de etichetele de socializare. Domiciliul sau este in Berbec, semnul opus Balantei.

Marte este un foc care arde. Folosit bine, inseamna lumina, caldura si putere, folosit prost, inseamna dezastru, certuri si lupte inutile. Marte are doua polaritati, iar in semnul Balantei poate sa lupte impotriva celorlalti sau sa aleaga calea pozitiva, lupta pentru ceilalti.

Energia martiana devine mai placuta, mai relaxata si mai sociala in Balanta si este indicat sa fie canalizata catre socializare, diplomatie si mediere. Un alt domeniu in care isi poate canaliza acum energia este cel artistic, in crearea unor lucuri frumoase si armonioase.

Marte invata acum sa faca compromisuri (sanatoase) si sa fie cooperant. Simtul lui de dreptate devine foarte puternic, insa ii slabeste si puterea de decizie. Un Marte sanatos in Balanta inseamna sa intrebi partenerul ce isi doreste de la o relatie si sa spui in mod cat mai onest ce iti doresti tu de la ea, armonia este bazata pe adevar. Balanta vorbeste despre relatii si cum ne putem cunoaste mai bine pe noi prin oglinda oferita de un partener, insa lucrurile o pot lua la vale daca pui tot timpul nevoile celuilalt mai presus de tine sau daca ii lasi pe ceailalti sa decida pentru tine.

Exista o relatie stransa intre APROPIERE, DEPENDENTA SI FURIE. Se spune ca o relatie intima este un catalist pentru afacerile neterminate din copilarie, intimitatea in cuplu devine similara cu legaturile apropiate din perioada de crestere. Cu totii avem niste furie blocata din relatia cu mama si tata, din momentele in care ne-au blocat sau nu ne-au oferit ce am dorit. O relatie trezeste astfel de furii in noi, frustrarea in cuplu scoate la iveala copilul furios din noi.

Marte se poate observa foarte usor intr-un copil in jurul varstei de doi ani, atunci incepe sa devina teribil, sa arunce lucruri, sa loveasca, este o furie primara si e o delcaratie de separare de mama, este momentul cand incepe sa isi formeze individualitatea proprie. Furia unui copil de doi ani trebuie temperata, insa daca este reprimata cu totul sau blocata prin vina sau santaj emotional, nu o sa poata sa treaca de forma sa animala si nu se transforma niciodata, insa ea ramane activa si blocata in interior ca un vulcan. Va erupe cu siguranta in diverse forme in viata adulta.

Marte in Balanta vine in completarea planetelor aflate deja in Scorpion (Soare, Jupiter si Mercur). Relatiile pot sa devina triggere pentru ranile si furia blocata din copilarie, din primele noastre relatii, ele sunt oglinda in care proiectam acum ce lucruri mai avem de rezolvat in noi. E usor sa aruncam vina in exterior, pe ceilalti oameni, insa atentie trebuie directionata acum la interior pentru a vedea ce din noi a trezit acest conflict.

In perioada tranzitului in Balanta Marte face urmatoarele aspecte:

19 Noiembrie 2017: Marte Cuadratura cu Pluto in Capricorn – Pluto duce la extreme orice planeta atinge, iar indecizia poate acumula gradual furie. O forma comuna de tradare personala este sa nu fim cine suntem de fapt, o alta este sa incercam sa fim ceva ce nu suntem, sa ne dorim ceva, dar sa actionam total invers, sa primim un impuls sa facem ceva, dar sa ne lasam prada grijilor si sa ramanem in expectativa. Putem sa simtim nevoia sa ne afirmam si apoi sa simtim ca ceva ne opreste.

De regula, in ciocnirea dintre Marte si Pluto, Pluto castiga mereu, este octava superioara a lui Marte. Pluto e cel care ne face sa murim in stadiul de copil si sa renastem adolescenti, sa ne transformam din adolescenti si sa renastem adulti, e moartea unei faze si nasterea uneia noi, fie ca vrem sau nu. Alaturi de Marte in Balanta isi doreste renasterea si trecerea la o noua etapa in relatii, transformarea modului in care relationam, unul mai apropiat de nevoile sufletesti.

1 Decembrie 2017: Marte in opozitie cu Uranus in Berbec – Uranus devine nerabdator si furios cand vine vorba de nedreptate, idealurile si principiile sale. Apare o nevoie de a invata utilizarea corecta a puterii, energia lui Marte este mai dificil de exprimat. Atat Marte, cat si Uranus sunt energii masculine care doresc afirmare, exprimare de sine – apare o nevoie puternica de individualitate, de a ne exprima intr-un mod unic si original. Acest aspect ne poate arata unde nu suntem confortabili cu puterea noastra, unde ne ajustam prea mult la nevoile celorlalti.

Cand nu ne exprimam pe noi, cand nu suntem cine suntem de fapt, putem atrage persoane care ne intaresc acest lucru si nu ne permit, e ca si cum cineva ne opreste sa fim noi, vointa noastra se ciocneste de a altuia. E un conflict intre nevoia de a fi asertivi intr-un fel si emotiile altora care nu suporta astfel de actiuni. Simtim ca e ceva sau cineva care ne opreste, alte persoane ne blocheaza, insa de fapt ne blocheaza o parte din noi proiectata in mediul inconjurator si care este perceputa ca venind din afara.

6 Decembrie 2017: Marte sextil Saturn in Sagetator – Acest aspect vine parca ca un premiu pentru realizarea pasilor de mai sus. Marte poate sa faca un plan, lucreaza bine cu limite, e disciplinat si urmeaza procedura. Aspectul indica curajul, puterea si exprimarea directa a cine suntem si un succes in a obtine ce ne dorim, dar si o maniera matura si responsabila de a face acest lucru.

Sa nu scapam din vedere ca talerele Balantei canteresc constant, masoara si cauta egalitatea, echilibrul si dreptatea in relatii. Toamna reprezinta un moment de balans al energiilor, noaptea devine egala cu ziua, masculinul se armonizeaza cu femininul. Justitia are loc cand ambele puncte de vedere sunt cantarite si se ajunge la o decizie comuna. Nimeni nu e mai sus sau mai jos, suntem egali si in aceeasi masura responsabili de buna functionare a relatiei.

Sursa imagine: tarot.com

Advertisements

2 thoughts on “Marte in Balanta 23 Octombrie – 9 Decembrie 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.